Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Takt og tone

Hensyn

Kirken er åben for alle. Når man træder ind i kirkerummet, hvad enten det er som turist eller det er for at deltage i en gudstjeneste, er der forskellige hensyn man må tage.

Andagtsrum

Alle, som opholder sig der, skal kunne opleve rummet som et andagtsrum. Man bør derfor bevæge sig roligt, tale dæmpet og holde sin mobiltelefon slukket.

Respekt

Mennesker, som søger kirken, kan være i en svær situation, og derfor er det vigtigt, at man viser sin respekt for andre ved at færdes stille i kirkerummet.

Guidening og skoleklasser

Når man kommer med en stor gruppe turister eller skoleelver, skal al information gives i forhallen, hvorefter man stille bevæger sig ind i kirkerummet.

Må man fotografere i kirkerummet?

Ja, almindeligvis er man velkommen til at fotografere i kirkerummet, men -

Må man fotografere, filme eller optage lyd under en gudstjeneste eller kirkelig handling?

Nej, her er det ikke tilladt, heller ikke i Natkirken.

Det virker distraherende, når der tages billeder under en gudstjeneste eller kirkelig handling. Det forstyrrer koncentrationen om det, der foregår. Desuden bør det respekteres, at man trygt skal kunne komme i kirke uden at risikere at havne på et billede i et privat familiealbum, en video eller på nettet.

For mange er det et naturligt ønske at få taget billeder af livets store begivenheder, hvortil kirkelige handlinger jo hører. Vores erfaring er imidlertid, at det er bedst at foretage fotograferingen efter gudstjenesten eller den kirkelige handling. Man kan f.eks. samle dem, der skal med på billederne, i kirkens kor. Kirkens præster stiller gerne op, hvis det ønskes.

I forbindelse med vielser kan man dog tale med præsten om den mulighed at fotografere, når bruden føres ind, og når brudeparret følges ad ud efter vielsen.

Bemærk: Indimellem vil kirkens kommunikationsmedarbejder tage billeder i forbindelse med særlige arrangementer og gudstjenester til brug i kirkemagasinet 'Domkirken', på kirkens hjemmeside, Facebook-profil mm. Kommunikationsmedarbejderen bestræber sig altid på ikke at tage direkte billeder af gæster/kirkegængere, og fokuserer primært på præster, musikere, sangere osv.

Vil man dog være sikker på ikke at optræde på et billede, kan man altid tage kontakt til kommunikationsmedarbejderen på pr@domkirken.dk, ligesom man altid er velkommen til at henvende sig til kommunikationsmedarbejeren inden, under og efter et arrangement eller en gudstjeneste, hvor der er blevet taget billeder.

Så vidt muligt vil det blive noteret i kirkens kalender, under det specifikke arangement eller gudstjeneste, om der vil være en fotograf tilstede og tage billeder.  

Børn er velkomne

Der er også plads til børn i kirken, og de må meget gerne være med under gudstjenesten. Men for nogle børn er det en umulig situation at skulle sidde stille og ikke mindst tie stille under en hel gudstjeneste, derfor:

Små børn

I Skriftestolen (værelset til højre for alteret) er der papir, farver og andre legesager. Her er der plads til, at børnene kan lege og underholde sig, hvis de har brug for en pause eller to.

Større børn

For de lidt større børn findes bøger, som kirketjenerne kan udlevere ved indgangen, men de større børn er naturligvis også velkomne i Skriftestolen.

Forældrene

Der er højttaler i Skriftestolen, så forældrene kan følge med i prædiken og gudstjenestens gang i øvrigt, mens de passer børn. Der er endvidere let adgang til at vende tilbage til kirkerummet - f. eks. når der er altergang.

Har du yderligere spørgsmål, er du velkommen til at rette henvendelse til kirketjenerne: Tlf: 33 15 10 78 E-mail: ktj@domkirken.dk